Industriezone Rovert
Gebouwen in de industriezone Rovert
 
Industriezone Rovert

De industrie- en bedrijvenzone Rovert

Transregionale ligging

De industrie- en bedrijvenzone Rovert in het hart van de Euregio biedt u de ideale omstandigheden voor een aantrekkelijke vestigingsplaats van uw onderneming!

Enkele feiten die deze ideale ligging illustreren:

Vrachtwagens bereiken in slechts vier uur 25% van de Europese koopkracht, dat wil zeggen ongeveer 90 miljoen consumenten, dankzij de onmiddellijke nabijheid van rechtstreekse autosnelwegverbindingen (zie kaart), die u naar Brussel, Maastricht, Eindhoven, Aken, Keulen, Düsseldorf en Luxemburg en hun respectieve luchthavens brengen. De binnenhavens van Duisburg en Luik en de zeehavens van Antwerpen en Rotterdam zijn eveneens gemakkelijk te bereiken. De grote internationale luchthavens van Brussel, Keulen-Bonn en Düsseldorf liggen nauwelijks meer dan een uur van Raeren verwijderd en de regionale luchthavens Aken-Maastricht en Luik-Bierset liggen op nog geen 50 km afstand.

Regionale ligging

De industrie- en bedrijvenzone Rovert in het Belgische Raeren-Eynatten kent een heel gunstige verkeersligging in het drielandenpunt D – NL – B, in de onmiddellijke omgeving van de drukke autosnelwegen A3/E40 en E40/A44 aan de zogenaamde "poort naar België", de vroegere grensovergang tussen Duitsland en België (die momenteel volledig wordt vernieuwd en voorzien van een Total tankstation met restaurant en Etap-hotel).

De fusiegemeente Raeren ligt in de Duitstalige Gemeenschap van België tussen de steden Luik, Eupen en Aken in een bekoorlijk landschap in de "Voreifel" (de uitlopers van het Eifelgebergte) en telt momenteel ruim 10.150 inwoners.

Potentieel

Werknemerspotentieel

De industriezone Rovert ligt op de kruising van twee bekende universiteiten, die van Luik en de RWTH van Aken. Een grote troef van de regio is de meertaligheid, die al vanaf het eerste leerjaar gestimuleerd wordt. De meeste gemotiveerde werknemers spreken niet alleen Duits en Frans, maar ook nog Engels en Nederlands!

Marktpotentieel

De ideale ligging in het centrum van de Euregio biedt u als onderneming heel wat mogelijkheden op de markt. In een omtrek van 50 km bereikt u in de economische regio Luik-Maastricht-Aken meer dan 3,5 miljoen consumenten!
En in een omtrek van 300 km bereikt u meer den dertig miljoen mogelijke consumenten, in dichtbevolkte centra en grote steden als Brussel, Antwerpen, Keulen, Düsseldorf, Frankfurt, Eindhoven, Amsterdam, Rotterdam, Luxemburg, Straatsburg en Parijs.